Online bingo spelregelsAls je bingo gaat spelen is het belangrijk dat je de bingo spelregels goed kent. De meeste mensen hebben wel eens een keer bingo gespeeld en in grote lijnen weet je vaak ook hoe het er aan toe gaat. Maar we leggen je graag de bingo spelregels uit. Bingo is een gezelschapsspel, het wordt gespeeld met grote groepen mensen. Maar bij de online bingo is dat iets anders, er wordt ook met veel mensen gespeeld, maar iedereen is gewoon thuis. Geen last van ruimtegebrek dus! Desgewenst kun je ook met een webcam meespelen. In de bingorooms wordt vaak wel een maximum gehanteerd, zodat het leuk blijft om met een kleiner aantal te spelen, vaak zijn dat tientallen spelers. Om dieper in te gaan op de bingo spelregels gaan we uitleg geven over het spel. Iedere speler heeft namelijk bij bingo een of meer bingo kaarten.

Ontdek de bingo regels

Op de kaarten staan in totaal 24 getallen tussen de 1 en de 75. Ze staan aangegeven op een vierkant van vijf bij vijf cm. In het midden van de kaart is geen getal aanwezig. Boven iedere rij zie je een letter staan, B, I, N, G, O. In kolom B staan de getallen 1 tot en met 15, in kolom I staan de getallen 16 tot en met 30, kolom N de getallen 31 tot en met 45, kolom G de getallen 46 tot en met 60 en kolom O de getallen 61 tot en met 75. Op het moment dat iedereen zijn of haar kaarten heeft gekocht, wordt er begonnen met bingo. Bij online bingo wordt er afgeteld en is er dus een beperkte tijd om een of meer speelkaarten te kopen. Die keuze is gemaakt om de snelheid van het spel hoog te kunnen houden. De ballen worden nu getrokken, daarop staan de getallen 1 tot en met 75. Als een bal getrokken is dan wordt het nummer getoond, en soms ook benoemd. Als je het getal hebt dan kun je dit wegstrepen. Online hoef je dat meestal niet te doen, je kunt hem dan op automatisch zetten. Je kunt dus lekker op je gemak meespelen en als je meer bingokaarten hebt hoef je het niet allemaal zelf bij te houden. De winnaar is diegene die nu alle getallen weg heeft kunnen strepen. Soms is dat bij een lijn, soms bij twee lijnen en soms met een volle kaart. Dit is per aanbieder anders dus lees de bingo spelregels goed door, voordat je online gaat spelen. Meestal wijst het zichzelf, maar als je goed voorbereid wilt zijn kan dit nu door vooraf de bingo regels door te nemen.

Leer jezelf de bingo spelregels

Voordat je bingo gaat spelen is het verstandig om je de bingo regels eigen te maken. Steeds meer mensen ontdekken hoe populair bingo is. Het is een leuke bezigheid. Je kunt er de hele dag gebruik van maken en als je aanvoelt dat je nu wel eens een goede kans kunt maken op een mooie winst, dan kun je je nu aanmelden bij een van de bingo websites en meteen spelen. Leer jezelf daarom nu de bingo spelregels aan, zodat je weet waar je aan toe bent. Het gaat er om dat je weet welke stap je moet zetten, je kunt met meer kaarten namelijk veel meer geld winnen. De kans dat je gaat winnen is dan namelijk hoger. Bekijk daarom goed hoeveel de bingokaarten kosten, vaak begint dat met 0,05 eurocent. Er kunnen dan bijvoorbeeld tien kaarten gekozen worden en dan kan het spel beginnen. Wie weet val je met meerdere bingokaarten volop in de prijzen. Dit geld kun je dan uit laten betalen maar je kunt ook doorspelen met dit geld en nog meer bingokaarten kopen. Speel nu online bingo als je de bingo spelregels kent of eigen wilt maken, dit kan wanneer jij dat wilt!